Голови Змішаної українсько-французької комісії з економічного співробітництва обговорили, зокрема, проєкт побудови патрульних катерів для Держприкордонслужби

НАЗАД
28 червня 2020 12:53

Днями міністр внутрішніх справ України та міністр економіки і фінансів Французької Республіки обговорили стан співпраці між країнами у головних вже наявних та у майбутніх економічних і соціальних програмах.

Днями, під час телефонної розмови, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та міністр економіки і фінансів Французької Республіки Бруно Ле Мер, за участі послів обох держав, обговорили стан співпраці між країнами у головних вже наявних та у майбутніх економічних і соціальних програмах.

Зокрема, йшлося про фактичну готовність до початку реалізації нового проєкту розбудови патрульних катерів для Держприкордонслужби України компанією ОСЕА за участі вітчизняних суднобудівників у м.Миколаїв.

«Ми готові вже стартувати і підписувати контракт із ОСЕА про початок будівництва патрульних прикордонних кораблів для посилення морської безпеки та охорони України. Цей проєкт загальною вартістю у 136 мільйонів євро є другим за значенням для наших країн після вертольотного проєкту з компанією Airbus. Його реалізація має стратегічну важливість для співпраці наших держав і виводить її на якісно новий рівень. Компанію OCEA обрано з-поміж понад 10 постачальників-лідерів галузі. Міжурядовий договір про надання підтримки Францією вже ратифіковано нашим парламентом. Ми запрошуємо представників Уряду Франції на церемонію підписання контракту, яка відбудеться в Україні в середині липня цього року за участі українського партнера – суднобудівного заводу у Миколаєві, який збудує 5 із загалом 20 сучасних кораблів », - заявив Арсен Аваков.

Міністр економіки і фінансів Французької Республіки Бруно Ле Мер подякував Арсену Авакову за співпрацю і висловив готовність спільно працювати над реалізацією вже наявних і майбутніх взаємовигідних проєктів.

Нагадаємо, що за проєктом корабельний склад Держприкордонслужби України поповниться 20 надсучасними 32-метровими патрульними кораблями компанії ОСЕА, які будуть використовуватися в охороні державного кордону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси