Мандри на один лад. Або як сирійці йдуть в країни ЄС

НАЗАД
29 червня 2020 10:33

На Закарпатті та Львівщині впродовж доби затримано дві групи нелегальних мігрантів, які обрали нічний час доби, аби незаконно дістатися Угорщини та Польщі.

Близько першої години ночі 28 червня, наряд відділення «Косино», до складу якого входили й курсанти прикордонного вишу, помітив трьох чоловіків.

Ці особи, подолавши загороджувальний паркан, лагодилися потрапити до Угорщини, втім, не так сталося як гадалося. За 30 метрів до держрубежу їх затримали прикордонники Мукачівського загону.

Жодних документів нелегальні мандрівники із собою не мали. Але повідомили, що є громадянами Сирії. Також затримані розповіли, що навчалися в Дніпропетровській медичній академії, і, нібито, впродовж деякого часу працювали за спеціальністю. Ймовірно, іноземці вирішили здобути медичну практику і ще в одній з європейських країн, але минаючи законні шляхи. Хиба «медиків» у тому, що вони не знали про те, що на кордоні з Угорщиною от-от відкриють пункти пропуску для подорожувальників.

Збіжний випадок стався й на Львівщині.

Близько третьої години ночі 29 червня, наряд відділу «Шегині» за допомогою тепловізійного пристрою помітив три обриси, що рухалися в бік українсько-польського кордону.

На вказаний напрямок негайно вибула група реагування.

Згодом прикордонники Мостиського загону розшукали та, за 50 метрів до держрубежу, затримали невідомих. Увага! Дежавю: чоловіків було троє, вони не мали з собою документів, стверджували, що прибули з Сирії, йшли до країни ЄС з метою працевлаштування, ну і звісно, знехтували законним способом перетнути державний кордон України.  

Усіх шістьох порушників доставили до прикордонних підрозділів для складання документів про адмінправопорушення.

Наразі тривають заходи щодо встановлення кола осіб, причетних до організації переправлення нелегалів. Подальшу долю іноземців вирішатиме суд.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси